Excel kontra slumpen

  • februari 28, 2010 at 18:45

Nu har Sandra vecklat upp datorn för att öppna upp sitt andra hem; Microsoft Excel. Vårt bröllop är en pivot-tabell med syfte att bära för ett otal olika situationers unika behov. ”Nu lägger jag forecasten för alkoholen. Om man tänker  sig att varjer person dricker 10 öl och 2,3 flaskor vin, då känns det som att vi ändå inte tar i i onödan”

Jag minns så Jörgens bröllop, en av mina bestmans, som hade en lite mer pragmatisk syn på det här med hur involverade människor skulle förhålla sig till tid på deras stora dag. Han hade i word snickrat ihop en lista till oss var, en lista som berörde riktning i förhållande till tid.  En minutiös lista om vad samtliga inblandade skulle göra under Dagen-D.  Vila, rörelse, mat, actions. Inget hade lämnats åt slumpen.

Vi kommer att lämna minst 15% åt slumpen. Eller som Ranelid skulle säga: Du simmar från stranden jag till stranden du i havet vi. Vi gör detta tillsammans men har olika ingångsvärden.
 Det är mer vi. Det är bara frågan om var vi lägger dessa 15% slump. Möjligen även detta en slump. Är det att man inte bokar buss förrän dagen före, buss till gästerna? Är det att man bestämmer att man skall vara utomhus på fredagen, oavsett yttre omständigheter? Är det att Sandra skall på inköpsresa till Bangladesh och inte kommer hem förrän på förmiddagen Dagen-D? Eller är det helt enkelt att vi kör ”hela-havet-stormar” vid honnörsbordet och att således någon blir utan stol?

Att lita till slumpen, det är något kittlande med det. Eller som Ranelid skulle ha sagt: ”Du är inte vad du äter, du är vad du heter”

1 Comment on Excel kontra slumpen

  1. Sandberg

    Det här med slumpen. Varför inte lämna Tiden åt slumpen? Jag menar…..när klockan är halv 4 och vi som bäst hoppar sönder dansgolvet, samtidigt som bussarnas dieselmotorer vill hem och trötta chaufförer surar för att vi ‘skulle’ kommit iväg kl 3. Tänk då att få 15 % till!
    Inspirerad av Big Mac kalkyler visar min Casio FX110 att det på ett dygn blir 3,5h extra. Å de ä jävlarimej kvalitetstid. Räkna på en vecka, det blir ju hur bra som helst!

    Alternativt kanske ni skiter i att slumpa tiden och istället lägger festen på ”Planeten i slutet av Galaxen där det alltid är lördag klockan 02.45, precis innan barerna stänger”. Läste en bok om det, vet inte om stället finns. Kolla med Douglas Adams. Då slipper man ju bussarna också.

    Osäker på vilket som är enklast. Det är ju bara några tips liksom…
    S-berg

Leave a Reply

Add Your Comment